Мајката родила девојче, а само 5 минути подоцна лекарот и ја соопштил веста која ја оставила во неверување!

Во декември 1998 година, Пем родила здраво девојче по име Ноела, кое тежело околу 5 килограми. Докторката Памела била изненадена од тежината на бебето, бидејќи изгледало дека е многу потешко, за време на прегледот.

Приказната за оваа мајка беше емитувана и на TLC како дел од емисијата „Не ни знаев дека сум бремена“ и е 100% вистинита. Во моментот кога се пораѓала, лекарите забележале нешто чудно. По породувањето не можеше да и се отстрани плацентата.

„Има нешто тешко внатре“, извика Памела. Остатокот од персоналот влегол во собата кога по 6 минути Пем ја родила близнакот на Ноела, исто така здрава и која како Ноела била во нејзината утроба цели 38 недели. Интересно е тоа што Ноел е родена на 2 декември, а нејзината сестра две минути по полноќ, што значи дека слават родендени на различен датум.

Очигледно, Пем немала никакви симптоми кои би сугерирале дека носи близнаци, но сега кога се враќа наназад, јасно и е дека отсекогаш чувствувала две движења на бебето по ред во стомакот.