Мајката слушнала необични звуци од мониторот, а потоа сфатила дека бебето не е само

Кога Рој и Бернита Роџерс се венчаа, веднаш посакаа да имаат семејство. Но, нивните соништа почнаа да изгледаат недостижни кога Бернита трипати се породи предвреме.

За жал, сите нивни бебиња починаа. Бернита почувствува страшна празнина во срцето која ништо не можеше да ја исполни.

Тажната двојка речиси целосно се откажала кога еден ден во нивните животи влегла мала мачка.

Тие ја дадоа сета своја љубов да се грижат за тоа мало слатко.

Рој и Бернита набрзо дознале дека „Midnight“ е всушност многу среќно маче.

Една година откако го пронашле мачето, оваа двојка повторно забременила.

Бернита го роди здравото девојче Стејси. Поради сите негативни искуства од минатото, парот се однесувал многу заштитнички кон детето и секогаш имал бебе монитор во близина.

Дури и Midnight ја презеде улогата на личен телохранител на бебето. Секогаш се грижеше за неа.

Кога Стејси имала само 6 недели, Бернита ја заспала и отишла во дневната соба да се дружи со нејзините родители.

Но, Midnight изгледаше љубоморна што не е во центарот на вниманието и почна да скока по Бернита.

Ја игнорирала и станала кога слушнала чудни звуци од мониторот за бебиња.

Видно вознемирена отиде во собата на Стејси. Таа беше вџашена кога виде што навистина прави мачката.