Мајката фотографираше како полицаецот се однесува со момчето додека минуваше и им покажа на сите

Една мајка фотографирала како полицаецот се однесува со момчето додека минувал и решила да им ја покажи фотографијата на сите на социјалните мрежи. Голем број полициски службеници ги имаат истите должности – спречување криминал, интервенција при криминал и одржување на редот и мирот. Нивната најважна работа е да ја заштитат пошироката јавност и тоа е она што го очекуваме од нив.

Иако довербата во полицијата во последно време е намалена, особено кога ќе ја погледнеме неодамнешната ситуација во Америка, некои од полицајците ја покажуваат и другата страна на таа приказна. Неодамнешниот настан во Флорида е вистински показател дека полицајците се многу повеќе од само чувари на редот и законот.

Џенет Балестриеро возела од преглед на лекар кога се случила сообраќајна несреќа во која учествувале три автомобили и едно дете. Несреќата сама по себе не била голема, но набрзо на лице место пристигнале многу полицајци. Џенет тогаш забележала нешто што морала да го забележи.
Еден полицаец бил со момче кое било во еден од автомобилите кои се судриле. Малото момче било видно потресено, но полицаецот одлично реагирал.

Го фатил за рака и го одвел покрај патот. Потоа седна со него на страната на патот и почна да му зборува за омилениот лик од Дизни на момчето. Тој си играше со противпожарното возило на момчето и беше јасно дека момчето почна да се чувствува многу подобро. Разговараше со полицаецот и малку се насмевна. Џенет го сликала тоа „добро дело“ и го објавила на официјалната страница на полициската станица на која и припаѓал споменатиот полицаец.

Џенет напишала над фотографијата: „Сообраќајните несреќи можат да бидат страшни, особено за децата. Бев трогнат од оваа сцена и се прашував дали некој друг ја видел љубезноста на тој полицаец“. Па, по неговото објавување, илјадници луѓе ја видоа неговата добрина. Многумина оставија многу убави коментари, а еден од нив гласеше: „Благодарам полицаецу за љубезноста, иако тоа не го направи за публицитет. Сакавте само да го смирите малото момче. Имате навистина добро срце“.

Станицата подоцна објави дека офицерот се вика Брајан Доерти и напиша: „Многу сме горди на нашите полицајци. Вакви работи се случуваат често, но ретко излегуваат во јавноста“. За среќа, во несреќата нема повредени, а добивме можност да го видиме доброто срце на еден полицаец. Џенет беше апсолутно во право кога напиша: „Се обидувам да најдам добрина во светот што полудува“.

Џенет реши да направи уште една работа во чест на добриот полицаец. Таа се вклучи во проектот Kindness Rock, во кој луѓето пишуваат различни позитивни пораки на камења и ги оставаат на улица за другите да ги најдат. Еден од нив сега е посветен на полицаецот од оваа прекрасна приказна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.