Мајката ја запознала својата ќерка за која не знаела дали е жива цели 17 години

Сите овие години мајката мислеше дека нејзината ќерка е мртва, но никогаш не престана да размислува за неа надевајќи се дека еден ден ќе може да ја види. Во 1999 година, 13-годишно девојче Рочета беше нападнато од еден маж.

Откако Рочета останала бремена, тој наводно и го зел бебето од моментите откако таа се породила. Среде ноќ го завиткал бебето во ќебе и ја напуштил зградата. Следното утро, еден човек по име Тони Мекнер ја отворил својата влезна врата и пронашол бебе на кое се уште не му била исечена папочната врвца. Синот на Тони, тинејџер, повикал полиција и бебето итно било пренесено во болница.

Седум недели подоцна, Кери Томас го посвои девојчето и го одгледа како свое. Во 2017 година, телевизијата FOX8 одлучи да направи извештај за тоа бебе кое Кери го нарече Ангела. Ангела штотуку требаше да го заврши средното училиште со највисоки почести. Животот го започнала како напуштено бебе за да прерасне во среќна и паметна девојка со големо семејство и светла иднина.

Во меѓувреме, сите тие години Рочета мислеше дека нејзиното бебе е мртво. Но, таа никогаш не престана да размислува за неа и се надеваше дека таа може да ја види еден ден. За среќа, кога имаше прилог за Ангела на телевизија, и таа го гледаше…

Замислете кој дојде на дипломската забава на Ангела…