Мајка го даде својот три годишен син на посвојување – 7 години подоцна не можела да поверува што му се случило!

Кога мајката го дала својот син на посвојување, не го очекувала ова. Животот на Крис Смит започна грубо. За време на нејзиното детство, таа одела од едно во друго згрижувачко семејство. Била малтретирана и запоставена, па воопшто не е чудно што побегнала на само 14 години. Кога бегаш, животот не е лесен. Од лоши врски, спиење на улица до просење. Кога имала 17 години, го родила синот Метју.

Откако се родил, таа се преселила кај маж кој имал проблем со алкохолот. И покрај постојаните конфликти, таа се обиде да го одржи своето мало семејство. Потоа таа повторно забременила, но нејзината ќерка починала само неколку дена по раѓањето. Нејзиниот погреб се одржа на третиот роденден на Метју. Беше премногу за Крис:

„Морав да славам роденден на едно дете и да жалам за животот на друго. Тоа ме скрши“. Трагедијата нешто и разјасни, нешто што и го скрши срцето. Не можела да му обезбеди нормален живот на својот син. Затоа таа го дава на посвојување. Тој имаше 3,5 години, а таа 21. Мислеше дека тоа е вистинската одлука.

Во тоа време и таа се раздели од партнерот. Следните седум години беа немирни за неа: таа немаше јасна цел и не можеше да го најде своето место во светот. Таа често немала покрив над главата и била очајна. Потоа еден ден сè се смени. Крис влезе во ресторанот и собра храброст да бара работа. Сопственикот видел нешто во Крис и решил да и даде шанса. Целиот нејзин живот се преврте наопаку. Сега работеше, имаше покрив над главата и полека си го средуваше животот.

Набргу потоа, таа запознала нов маж, Џо, кој ја третирал со почит. Дотогаш имала само лоши искуства, па ова за неа било сосема ново. Сега ја запозна вистинската љубов! Крис и Џо се венчаа. А нејзиното дете? Цело време мислеше на него. Конечно, Џо ја охрабрил да контактира со социјалните служби и да праша за нејзиниот син.

Она што го дознала воопшто не било она што го очекувала. Во сите 7 години откако го оставила, никој не го посвоил. Сите тие години додека таа плачеше по неговата фотографија, тој беше во институцијата каде што таа го остави. Таа возеше таму и тоа беше трогателно искуство за сите присутни.

Социјалните работници ретко гледаат вакви случаи. Сега, кога мајката е целосно стабилна, на својот син можела да му обезбеди нормален живот. Крис не можеше да поверува дека повторно е со синот, дека го држи во раце и дека не го изгубила засекогаш.