Мајка го носи својот син со попреченост на грб додека патува низ светот

Ники Антрам помина години патувајќи низ светот и носејќи го на грб својот син Џими. Таа го исполни ветувањето што си го дала како 17-годишна кога родила дете со попреченост. Пред многу години, таа му вети на својот син дека ќе му даде најдобар живот. Таа веќе ја планираше нивната следна авантура – патување во Канада – кога коронавирусот почна да се шири низ светот, а меѓународните граници беа затворени, пренесува Кликс.

Џими е роден со физичка и ментална попреченост, вклучително и слепило, и бара дневна и ноќна нега од неговата мајка и неговите работници за поддршка.

„Срцето ми се скрши кога дознав дека е трајно слеп и ми требаше долго време да го прифатам тоа. Имав 17 години и имав голема одговорност пред мене. Секој ден се трудам да го научам на нови зборови и движења. Тоа е процес кој треба многупати да се повтори“, вели оваа мајка и додава дека нејзиниот син е вечна инспирација. „Тој не ме гледа на конвенционален начин, но сигурен сум дека има визија за тоа како изгледам.

Тој има инвалидска количка, но Антрам никогаш не уживал да ги користи. Таа со задоволство го носи додека е физички подготвена и му помага сам да оди на кратки растојанија.

„Кога планирам големи празници, секогаш внимавам да имам доволно пелени, облека, па дури и душеци, постелнина и навлаки за перници“, рече таа. Неверојатни фотографии направени низ светот ги прикажуваат како шетаат низ планини и прашуми.

„Среќна сум затоа што имаме слични интереси – двајцата уживаме во природата, во авантурите… наоѓам начини да му обезбедам најдобар и најавантуристички живот“, рече таа.