Мајка го оставила своето бебе во напуштена куќа: 10 години подоцна ја дознала неверојатната вистина! (ВИДЕО)

Сè започнало еден ден, кога соседот во близина слушнал бебе како плаче. Не обрнал многу внимание и се вратил на секојдневните активности.

Меѓутоа, следниот ден го слушна истото! Изгледаше како да нема никој во таа куќа, светлото не беше запалено, се слушаше само плачот на бебето. Во тој момент мажот повикал полиција. Кога полицијата влегла внатре, куќата била целосно празна. Луѓето кои живееле таму исчезнале без трага. Единственото нешто што оставија зад себе беше мало бебе.

Едногодишно девојче било пронајдено на студениот и валкан под и се видело дека со денови е сама! Во текот на истрагата го дознале името на бебето, но не можеле да ги најдат нејзините родители. Бебето го прекрстиле во Лиза и го однеле во болница, каде за неколку дена закрепнала. Во истата болница имало и една жена по име Ина Ника, која дошла да го посети својот болен син. Во една прилика слушнала плачење во соседната соба, па влегла да види за што се работи.

Ја здогледа малата Лиза и во истиот момент ѝ наметна мајчинскиот инстинкт. Од тој ден, Ина на малиот му носеше играчки, облека и храна секој ден. Еден ден, Ина сфати дека Лиза ја нема. Кога Лиза закрепна, ја однесоа во сиропиталиште. Многу и недостигаше, па реши да ја најде. Кога повторно ја видела и било јасно дека сака да ја посвои.

По законската процедура конечно ја вратила дома! Лиза тогаш имала две години и донекаде била трауматизирана. Ина не се откажуваше, посветувајќи и внимание и љубов колку и нејзините биолошки деца. Беше сигурна дека со многу љубов и топлина малиот ќе може да ги надмине и заборави црните денови. Кога Лиза малку пораснала, нејзината мајка ја запишала во училиште за танц, надевајќи се дека девојчето ќе се ослободи, ќе стекне самодоверба и ќе и ги разбуди сетилата.

Очигледно тоа беше одлична одлука! Со танцување, но и со љубов кон новото семејство, Лиза процвета во прекрасно и среќно девојче! Нејзината неверојатна приказна и манекенска кариера ја прославија низ цела Русија! Наскоро за тоа дознала нејзината биолошка мајка.

Сега, кога Лиза е позната, мајката се обидела да стапи во контакт со неа, но не успеала. Лиза е запознаена со случајот и добила досие за нејзините родители, па на неа останува да одлучи дали сака да се сретне со жената која ја оставила сама, на студениот и валкан под од куќата од која заминала.