Мајка му го остави на гробишта и избега: Приказната за 3-годишното дете ги разбуди емоциите на сите, а тоа повторно се смее

Заедницата во Охајо се крена на нозе откако на 23 декември било објавено дека полицијата пронашла 3-годишно момче. Сведокот и рекол на полицијата дека забележала момче, идентификувано како Тони, како трча по син автомобил додека возилото се оддалечувало од гробиштата, објави Фокс Њуз.

Тони бил сместен со згрижувачко семејство во областа Медина. Истражителите ги пронашле неговите родители, а центарот рекол дека таткото бил „многу кооперативен“.

Таткото на момчето повикал полиција откако член на поширокото семејство видел фотографија од неговиот син објавена од локалните медиуми и го известил. Тој им рекол на истражителите дека момчето било со неговата мајка во времето кога бил напуштен.

Таткото и полицијата на Тони се вратиле на гробиштата и го фатиле кучето. Не била поднесена пријава против мајката на момчето.

Приказната за момчето ги скрши срцата на луѓето и многумина веднаш решија да го развеселат барем малку со подароци. Полицијата објави фотографија од собраните подароци на Фејсбук и и се заблагодари на заедницата.