Мајка на три деца испрати писмо до сите татковци кои имаат ќерки

Мајката на три деца, Никол Мерит, испрати јавно писмо до сите татковци кои имаат ќерки, а нејзината објава ја сподели популарната страница Love What Matters и набрзо се прошири на социјалните мрежи.

За сите мажи со ќерки…
Веројатно ве полудува самата помисла дека вашето девојче има „дечко“. И мене ме полудува, а јас сум мајка. Таа мала ангелска принцеза од три килограми, ја донесовме дома пред седум години, а веројатно ќе се заљуби за прв пат во следните неколку години, а уште неколку години подоцна – ќе го има своето прво момче. Таа мисла е застрашувачка. Сепак, добрата вест е што можете да и покажете што заслужува од маж.

Врските и браковите се тешки и тоа е вистината што вашата ќерка еден ден ќе ја научи. Тие се предизвик за сите, вклучувајќи ги и грижливите, добронамерните и добродушните. Најдоброто, но веројатно најтешкото нешто што можете да го направите за вашата ќерка е да и покажете како треба да се однесува кон една жена.

Сакајте ја својата жена како што сакате вашата ќерка да биде сакана.
Вашата мала ќерка е под влијание и за жал, ќе научи од филмовите, ТВ сериите, списанијата, социјалните мрежи и нејзините пријатели – како изгледа и звучи љубовта, или барем така ќе мисли Сепак, поверојатно е дека она што таа ќе го „собере“ надвор од домот ќе биде толку далеку од вистинската љубов. Вие и само вие можете да се борите против тоа – со правилно постапување со нејзината мајка и покажување најголема љубов. Сè започнува дома – со тебе и твојата сопруга.

Денес и сите други денови почитувајте ја. Држете ја за рака секогаш кога имате прилика и бакнувајте ја многу. Смеј се со неа. Погледни ја. Кога зборува, слушајте ја внимателно. Отвори ја вратата за неа. Зголемете ја нејзината самодоверба. Ценете сè што прави, бидете горди на нејзините достигнувања. Охрабрете ја кога и треба охрабрување. Сочувство за неа кога бара поддршка. Одете во авантури со неа. Тој и кажува колку е убава, одвнатре и однадвор, тоа и го кажува често.

Ќерка ти ја сака мајка си, фасцинирана е со неа. Врската помеѓу мајката и ќерката е толку испреплетена што изгледа дека мајките и ќерките живеат паралелен живот. И вашето разбирање за сето ова ќе ви помогне да сфатите дека вашата врска со жена е многу поголема од само вие двајца.

Најголемиот подарок што татко може да и го даде на својата ќерка – по неговото време и внимание – е да ја сака нејзината мајка.