Мајка на три деца секоја година лежи во БОЛНИЦА, а причината е СКАНДАЛОЗНА: „Прeсудете ми, не ми е гајле“

Иако некои жени лесно се справуваат со секојдневните обврски и стрес, оваа мама изгледа решила на скандалозен начин да си даде мало „олеснување“. Секојдневните обврски и стресот често не наведуваат да мислиме дека „веќе не можеме“. По напорниот работен ден, во попладневниот шпиц, често сме соочени со многу обврски дома поврзани со децата, партнерот, подготовката на храната и чистењето на просторот.

Сепак, иако некои жени лесно се справуваат со тоа, некои од нив во одредени моменти го „кршат филмот“, па се решаваат на необични потези. Тоа го направила и мајка која сакала да остане анонимна, а нејзината објава кружи на интернет со години. Дали овој настан е вистинит, невозможно е да се утврди, но секогаш кога некој ќе го регургира, го почестува – го привлекува вниманието на многу мајки кои често забораваат на себе поради своите обврски, но и на оние кои го сметаат ова однесување за непримерно и себично. .

Само да се поздравам. Секоја година се преправам дека сум болна и одам во болница на одмор. Цела година никој не ми помага со децата, се заморувам на море, се разболувам, се е само одмор. Јас сум во болница, мојот сопруг е на одмор и се грижи за децата – ја пишува таа исповед.

И свекрвата му помага, тој и е син. Јас сум снаа, што би ми помогнало. Сметам дека болницата е прекрасна. Секоја година спијам сите 14 дена. Попатно ги покажувам наодите и сликам некогаш бубрези, некогаш стомак, како кога велам дека боли. Добро е да се прегледате. Ја одморам душата, ги полнам батериите и се враќам дома.

Да не ме нападнеш што му го земам ануитетот на маж ми. Па, тој има зимски распуст и летен распуст. Судете ме, не ми е гајле. Немам друг одмор. Болничката храна е добра за мене. Моментално сум на одделение, овој пат на инфективното одделение. Кобајаги сум нафрлена. Те бакнувам, потпишан од мајка на три деца.

Како го коментирате нејзиниот потег? Дали мислите дека тоа е претерување или оваа жена навистина решила да го направи ова? Пишете ни во коментари.