Мајка се пострамотила затоа што родила 3 црни бебиња – но погледнете што направил нејзиниот сопруг

По години обиди да забременат, Рејчел и Арон се одлучиле за друг метод за создавање семејство: посвојување. Тие гордо примија момче и девојче, обајцата со темна кожа, во своето семејство. „Знаевме, а тоа е особено точно на југот, дека бел пар со небели деца ќе привлече многу бурни реакции“, објасни Арон. „Во продавницата секогаш би имало постара дама која згрозено ќе нè зјапа или Афроамериканка која ќе не погледне и само ќе ја заниша главата.

Но, љубовта победува се, а парот сакаше сè во своето семејство. Како мисионери кои служеа во Хондурас, христијанската двојка беше желна да внесе повеќе живот во своето семејство. Наскоро дознале за усвојувањето на ембрионот. Во овој случај, ембриони складирани во базата на податоци за ембриони неколку години, во овој случај 15 години, се земаат и имплантираат на мајката, која раѓа бебиња и им дава шанса да живеат.

„Ако христијаните, или некој друг, навистина верува дека животот започнува при зачнувањето, тогаш треба да направиме нешто и да го поддржиме посвојувањето на ембрионот, па дури и самите да играме улога“, објасни Арон. Рејчел и Арон одлучија дека би било одлично да ја скршат расната стигма и решија своите новородени бебиња да ги „совпаднат“ со братучеди наместо со бели родители.

Иако знаеле дека некои луѓе ќе им судат за нивната контроверзна и донекаде табу одлука, парот знаел дека ја донеле вистинската одлука. Не се случува секој ден бела жена да раѓа три црни бебиња, но Рејчел била решена да ги издржи критиките што ќе дојдат, а нејзиниот сопруг ја поддржувал. Тие усвоија три афро-американски ембриони и ги вградија. Меѓутоа, еден ембрион се разделил во утробата, а 6 недели подоцна парот дознал дека ќе има 3 бебиња!

„Беше многу охрабрувачки да се видат речиси сите наши пријатели и членови на семејството како ја покажуваат својата поддршка за нашето семејство и необичниот начин на кој го изградивме“, рече Арон. „Мислиме дека го живееме нашиот сон. Сон кој можеби не личи на просечно семејство, но сон за кој сме благодарни е возможен со оглед на историјата на нашата земја“.

Арон, исто така, рече дека нивното семејство не е она што тој и Рејчел го планирале пред 12 години, кога оделе и размислувале за посвојување, „па, ах, ние сме толку благодарни за овие три мали слатки благослови што Бог ни ги доверил да се грижиме. ”