Мајсторот дојде да го постави телевизорот, но направи нешто многу повеќе од тоа

Мајсторот дошол во куќата да го постави телевизорот, но мајката никогаш нема да заборави што направил после тоа. Тој момент и ја врати вербата во луѓето. Она што го направи овој техничар беше повеќе од добра услуга. Тоа беше човечкото срце во полн замав. Џесика Донаху очекуваше Роберт Кини, техничар од Spectrum, само да го постави нејзиниот телевизор. Но, она што го доби беше момент на сочувство што и ја врати вербата во луѓето. Таа сподели дека нејзиниот дом бил во хаос кога Роберт дошол да го поправи телевизорот. Таа ги редеше алиштата што го покриваше целиот кауч и се обидуваше да ја надомести работата што ја одложуваше. Во исто време, таа се грижела за нејзиниот 3-годишен син Сејлор.

Кога Кини почнал да работи, Сејлор му пришол. Тој препознал дека некој има во куќата поради зголемени сетила. Морнарот бил слеп од раѓање. Му беше дијагностицирана хипоплазија на оптичкиот нерв и малформации на мозокот. Но, Кини не го знаеше тоа. Само што го виде момчето како ги подаде рацете кон него и сакаше да продолжи. Наместо да го игнорира или отфрли, Кини ја погледна мајката на момчето како да ја прашуваше дали може да го земе. Кога таа одобри, Кини го зеде и малку го заниша.

За 45 минути што му беа потребни на Кини да го постави телевизорот, тој не го испушти Сејлор од раце. Го пушташе само кога требаше да оди до комбето за дополнителна опрема. „Го потресе Сејлор држејќи го со едната рака додека го поставуваше Интернетот со другата. Како мајка бев многу благодарна за таа добрина“, изјави Џесика. Мајката успеа да ги фотографира Кини и нејзиниот син и ја сподели сликата на социјалните мрежи. Таа објави и писмо што го напишала до Спектрум со таа слика. Во објавата таа сподели:„Тој го чуваше кај мене додека ги перев алиштата. Тоа беше големо олеснување за оваа уморна мајка. Роберт можеше да влезе, да направи сè набрзина и да замине, но виде потреба поголема од Интернет и успеа. Тоа е повеќе од добра услуга – тоа е срцето на дарежлив човек“.

Луѓето ширум светот беа воодушевени од гестот на Кини. Оттогаш, споменатата публикација е споделена над 200.000 пати. За Кини, кој е самохран татко на 4-годишно дете, можеби немаше проблем да смири вознемирено дете. Но, за Џесика тоа беше незаборавен момент во кој не мораше да се чувствува осудено или запоставено. Тоа беше момент на љубезност кон нејзиниот посебен син и без никакви очекувања. „Мислам дека причината зошто овој чин на љубезност допре многу луѓе е тоа што сите ние можеме да се идентификуваме со него – како родители, баби и дедовци или кој било кој некогаш бил преоптоварен. Во светот на масовни пукања, политички скандали и дрога, сите ние треба да бидеме убедени дека хуманоста и добрината сè уште постојат. Роб и мојата објава го направија тоа“, сподели Џесика.

Но, Роберт ги пофали оние за кои сметаше дека се најзаслужни. Тој не знаел низ што минува Сејлор и ја пофалил мајка си за љубовта што му ја дава на синот. Тој напиша: „Да го посвои тоа момче и да го опсипам со бескрајна љубов е многу повеќе од она што го направив за кратко време. Бог навистина го благословил тоа семејство и ќе продолжи да го прави тоа за добриот и мирен дух што го имаат. Тие заслужуваат повеќе признание од кога било“.

Во приложеното видео погледнете како овој техничар покажа добрина и љубов кон едно посебно дете и неговата мајка.