Медицинската сестра е фотографирана со новата мајка во болница. Дваесет и две години подоцна, таа беше изненадена кога се врати

За Линда Домингез, раѓањето на нејзиното прво дете беше пресвртница во нејзиниот живот поради неколку причини. Во 1995 година се породи во медицинскиот центар Шарп Чула Виста, во породилното одделение.

Кога медицинската сестра Криси Базилиер дошла да помогне во раѓањето на бебето на Линда, оваа новопечена мајка не очекувала дека медицинската сестра ќе влијае толку многу на нејзиниот живот. Кога Линда се појавила на својот 25-ти роденден, таа морала да и каже на својата омилена медицинска сестра за нејзините животни одлуки по пораѓање..

Во ова видео, објавено на 21 февруари 2017 година, Линда и Криси повторно се обединија по 22 години, со долга, значајна прегратка. „Помина толку долго“, ѝ рече Криси со солзи во очите на Линда.

Главата акушерка наскоро ќе открие зошто ова обединување е толку важно за нејзиниот стар, благодарен пациент. Линда имаше многу важни работи да сподели со Криси за нејзиниот живот, по породувањето.

Линда откри: „Сакав да бидам како неа. Сакав луѓето да се чувствуваат онака како што таа ме натера да се чувствувам“. Поради искуството на Линда со медицинската сестра Криси, таа беше инспирирана и самата стана медицинска сестра.

Раѓањето ја охрабри Линда да стане личност која се грижи за другите, прави да се чувствуваат удобно и да биде и ментална и физичка поддршка за оние на кои тоа им е потребно – како што направи Криси за неа пред 22 години.