Медицинската сестра наместо во болница со коњи работи во шума (ВИДЕО)

Незира Кучуковиќ, медицинска сестра со државен испит од Витез и нејзиниот сопруг Бехадил, сообраќаен техничар, преживуваат носејќи дрва од шумата со помош на коњи и колички.

И двајцата се обиделе да најдат работа во оваа професија, но се свртеле кон шумата за да ги прехранат своите три деца. Истина Незира пораснала во семејство кое имало коњи, па не и било тешко да се навикне да работи со коњи во шумата.

Оваа брачна двојка има потреби, а една од најголемите е изградба на покрив од штала, бидејќи како што ќе помине зимата и козите не го поднесуваат студот, или ќе мора да ја покријат шталата или да ги продадат козите.

Интересно е да се забележи дека Незира и Бехадил ги носат своите две деца во шума бидејќи немаат со кого да ги остават.

Репортерот Среќко Стиповиќ ги следеше од куќата до шумата, а повеќе погледнете во неговата репортажа.