Мечката се обидувала да влезе во чамецот: Рибарите го направиле тоа што никој друг не би го направил

Да бидеме искрени, повеќето луѓе ќе се извлечат од ова животно порано или подоцна. Многумина би реагирале на овој начин поради страв од животно кое всушност е беспомошно во моментот.

Сепак, овие храбри рибари решија да бидат поинакви и да направат нешто што многумина не би го направиле. Решиле да го спасат животното и станале херои!

Мечето очигледно се разделило од мајка си, најверојатно долго пливало бидејќи му снемало енергија. Се обиде да најде спас меѓу луѓето и, фала богу, успеа. Сепак, приказната не завршува тука!

За неколку моменти се појави и друго. И тие му помогнале и двајцата ги вратиле на местото каде што се капела нивната мајка мечка.

Благодарение на храбрите луѓе, овие животни се вратени на безбедно. Ваквите приказни ја враќаат вербата кај луѓето.