Мислела дека никогаш нема да стане мајка, но се случило чудо кое ги зачудило и лекарите

Жената мислела дека поради својот феномен никогаш нема да стане мајка, но се случило чудо кое ја изненадило и неа и докторите. Каролин Вортман (30) од Џорџија (САД) во иста година родила две деца, а на нејзино чудење, но и на изненадување на лекарот, бебињата израснале во различни утроби, бидејќи таа има две. Имено, и била дијагностицирана матка диделфија, што значи дека од раѓање имала два репродуктивни системи. Отпрвин мислела дека е неплодна и дека нема шанси да се породи со ваква необична појава.

Но, благословот ѝ се насмевна прво во јануари кога ја роди ќерката Џози, а потоа шест месеци подоцна лекарите утврдија дека е повторно бремена, овој пат во друга утроба, а таа и нејзиниот сопруг околу Божиќ го добија синот Брукс. Лекарите рекоа дека тешко ќе забремени Искрено ги кренав рамениците бидејќи не знаев какви може да бидат импликациите. Ја прашав докторката како 18-годишна што значи да имаш два грла, на што таа ми одговори дека постои можност да останам неплодна. Два месеци подоцна, покрај две грла, откриени се и две матки, а лекарите останаа на ставот дека тешко ќе забременам во иднина – изјавила Керолајн, пренесува Дејли мејл .

Таа се омажи за својот сопруг во 2019 година, а веќе во април 2020 година почна да ѝ губи менструација и прегледите открија дека е бремена. Кога се породи во јануари минатата година, по шест месеци повторно почувствува гадење и ги имаше истите симптоми како и првиот пат.

И второто раѓање поминало без проблеми, а Керолајн ги охрабрува сите жени кои мислат дека имаат здравствени проблеми, да не губат надеж дека еден ден ќе се реализираат како мајки.