Мислел да изведи лажна несреќа и да земи пари од осигурањето, но не размислил дека има камери кои се снимаат

Беше прекрасен ден во соседството. Просечен ден возење од место А до место Б, кога одеднаш работите драстично се променија на полошо. Ова е сечија ноќна мора, особено кога е вака планирано. Нема шанси да се извлечете од ова, освен ако немате уште еден пар очи, какви што имаше возачот во овој случај.

Овој план беше едноставен, но ефективен, возачот можеше да тргне многу лошо бидејќи никој не беше подготвен за ова. За среќа, нејзината камера го снимила секој детал и ја спасил од непријатни ситуации.

Додека се движела по улицата, на сред пат забележала маж со мотор. Како и секој возач, таа забави, не беше сигурна што прави тој. Додека успорувала, го видела како го турка својот мотоцикл назад кон нејзиниот автомобил, а неколку секунди подоцна се фрлил во нејзиното возило, преправајќи се дека е несреќа – и сето тоа е нејзина вина.

Работата да биде уште полоша, еден навидум невин минувач кој во тој момент го минувал патот го фотографирал на својот мобилен телефон. Згрозена од оваа ситуација, таа извика: „Идиот! Имам камера во автомобилот“.

За среќа таа навистина го имаше. Целата оваа ситуација ја снимила одлично, а во моментот кога кажала „камера“, двајцата избегале што побрзо.