Копачи на злато во Австралија две големи грутки злато вредни 200.000 евра во само неколку часа, пренесува CNN. Со вкупна тежина од 3,5 килограми пронајдени се истиот ден во близина на Тарнагуле во државата Викторија.

Брент Шенон и неговиот колега Итан Вест пронашле грутк иза неколку часа со помош на таткото на Итан, Пол Вест. Грутките би можеле да постигнат и до 30% поголема цена доколку за нив се заинтересира некои колекционер. Грутките биле пронајдени на недопрено подрачје кое никогаш не било експлоатирано.

Погледнете го видеото во продолжение: