Мислел дека неговиот 13-годишен хаски нема да успее да излезе жив откако паднал во мразот, но еве што се случи

За многумина, миленичињата се дел од семејството и кога се во неволја, луѓето се подготвени да направат речиси сè за да ги спасат.

Оваа 13-годишна сибирска хаски била во голема неволја откако паднала низ мразот на замрзнато езеро, но потоа дошол херојски пожарникар.

Беше во паника и почна да смрзнува, немаше долго да издржи во ледената вода.

January 9, 2014 – Boston, Massachusetts, United States: Boston firefighter Sean Coyle uses a basket to slide out to Sylvie, a 13 year old Husky, that fell through the ice of Castle Island’s Pleasure Bay in Southie this morning. (Mark Garfinkel/Boston Herald/Polaris) ///

Којл, член на противпожарната служба во Бостон, го облекол заштитното одело и побрзал да го спаси кучето.
January 9, 2014 – Boston, Massachusetts, United States: Boston firefighter Sean Coyle uses a basket to slide out to Sylvie, a 13 year old Husky, that fell through the ice of Castle Island’s Pleasure Bay in Southie this morning. (Mark Garfinkel/Boston Herald/Polaris) ///

Во еден момент и Шон паднал во вода.
January 9, 2014 – Boston, Massachusetts, United States: Boston firefighter Sean Coyle uses a basket to slide out to Sylvie, a 13 year old Husky, that fell through the ice of Castle Island’s Pleasure Bay in Southie this morning. (Mark Garfinkel/Boston Herald/Polaris) ///

Но, тој не се откажал додека не го спасил кучето.
January 9, 2014 – Boston, Massachusetts, United States: Boston firefighter Sean Coyle uses a basket to slide out to Sylvie, a 13 year old Husky, that fell through the ice of Castle Island’s Pleasure Bay in Southie this morning. (Mark Garfinkel/Boston Herald/Polaris) ///