Младиот пар решил целосно да го промени начинот на живот, а потоа заедно ослабеле дури 137 килограми

Кога Лекси Рид имала само 25 години, тежела над 227 килограми. Таа признава дека водела нездрав живот и очајно сакала да го промени тоа. Беше лишена од многу работи, како тркалање, купување облека во одделенијата за нормални луѓе и слично.

Најмногу морала да ослабне затоа што нејзината тежина била штетна за нејзиното здравје.

На 1 јануари 2016 година, нејзиниот сопруг и таа одлучија да одат во теретана. Исто така, почнале да се хранат поздраво. Оттогаш помина една година и постигнаа многу. Вкупно изгубиле околу 130 килограми. Најдобро од се е што продолжуваат со ова темпо. Тие добиваат стотици пораки дневно од луѓе ширум светот кои ги поддржуваат и кои се во слична ситуација.

Каква волја и труд. Се може да се постигне со работа и резултатите се неизбежни. Лекси и нејзиниот сопруг се доказ за тоа. Времето ќе каже.