Млади човек и пришол на бабата, а еден случаен минувач снимил што направил

21-годишен маж и пришол на старицата и и помогнал да го помине мразот, а неговото добро дело го снимил случаен минувач. Зад сцената се случува вистински тест на нечиј карактер. Дека добрите дела не се минато покажал 21-годишниот Исаја Мекинтри кога и помогнал на старица да го помине мразот, а неговото добро дело го снимил случаен минувач. 8.12. Исаија и помогна на постарата жена за да може да оди до продавница. Сè започнало кога Исаија ја видел старицата како се лизга и се мачи да го помине заледениот дел од патот, носејќи бастум и голема торба.

Исаја излегол од својот автомобил и ја прашал дали и треба помош, по што тој и помогнал да го помине мразот на патеката. Старицата му се заблагодари, а тој си го продолжи денот. Меѓутоа, неговото добро дело го снимил случаен минувач и снимката ја објавил на Фејсбук. Старицата на која и помогнал младиот човек била 93-годишната Марџори Мур, која тој ден ги уверувала своите деца дека надвор не е премногу студено и дека има само малку мраз.

Старицата се присети на настанот: „Тој беше млад човек… Му се заблагодарив и реков дека е многу љубезен “. Исаија бил изненаден од сите убави коментари кои ги добил за неговото добро дело и рекол: „Луѓето не реагираат позитивно еден на друг секој ден“.

Старицата додаде: „Има многу многу добри луѓе. Дури и кога одам на шопинг, секогаш некој ме прашува дали ми треба помош за носење намирници или влегување во автомобилот. Има многу добри луѓе“.
Ајде да бидеме еден од нив.