Младоженецот не можел да ги задржи солзите кога видел кој ја води невестата до олтарот. Сите погледи беа вперени во вратата!

Во северниот полски град Бјалисток, една млада жена по име Јоана со нетрпение ја чекаше својата венчавка. Се разбира, тоа беше планирано во огромна црква која беше исполнета со најблиските пријатели и семејството.

Сите седеа и со нетрпение чекаа да се појави невестата. Младоженецот застана пред олтарот, со сите погледи вперени во вратата. На почетокот на видеото веднаш можеме да ја видиме невестата како влегува заедно со нејзиниот дедо кој е ветеран од Втората светска војна.

Зад нив можеме да видиме уште неколку луѓе кои исто така се во војнички одела како шетаат зад нив. Секако, сите гледаат во згодната невеста, но и во нејзиниот 94-годишен дедо, кој е во неговиот војнички костум, кој е украсен со бројни медали. Тој беше воен заробеник во 1944 година, но со паметно размислување успеа да побегне од нацистите.

Како овој пар заедно оди до олтарот погледнете во ова видео: