Младоженецот се предомислил и се откажал од венчавката, а семејството на невестата направило генијална работа

Се лажете ако мислите дека вакви работи се случуваат само на филмови. Сè беше веќе средено, но младоженецот само наеднаш се предомисли и се откажа од венчавката. Тоа беше прилично шок за двете семејства, а особено за невестата.

Нејзиното семејство реши да направи нешто позитивно од овој „неуспех“. На гозбата по венчавката требало да дојдат 120 луѓе, но семејството на невестата се согласило наместо гостите на неуспешната венчавка да покани што повеќе бездомници од нивниот град во ресторанот со 4 ѕвезди.

Овој благороден чин го снимија и камерите, а нивната убава приказна заврши во медиумите.