Млад човек со аутизам напиша писмо кое на многумина им ги отвори очите

Млад човек со аутизам напишал писмо во кое ги охрабрува потенцијалните работодавци да го сфатат сериозно. Неговите родители се многу горди на храброста и искреноста на нивниот син. 20-годишниот Рајан Лоури од Вирџинија штотуку го започнува својот живот. Завршил средно училиште во 2019 година и продолжил да ги усовршува своите професионални вештини преку различни курсеви.
Рајан живее со своите родители Трејси и Роб и работи во Старбакс. Тој е подготвен да ја започне својата професионална кариера, но една работа му стои на патот. Рајан има аутизам и му треба дополнителна поддршка за да се запознае со новите работни места.

Наместо да се откаже, Рајан решил на сите да им покаже колку всушност вреди. Тој напиша писмо во кое ги истакна неговите силни и слаби страни и ги охрабри потенцијалните работодавци да го сфатат сериозно.

Тој започна со кажување на своите идни работодавци за неговата „посебна смисла за хумор“ пред да праша: „Разбирам дека некој како тебе ќе мора многу да верува во некој како мене. Не учам како обичните луѓе и треба да ме учи ментор, но учам многу брзо. Откако ќе ми објасниш нешто, веднаш разбирам. Ветувам дека ако ме вработите и ме научите, ќе бидете среќни поради тоа. Ќе доаѓам на работа секој ден, ќе го правам тоа што ќе ми кажеш и ќе работам напорно“.

Неговото писмо брзо го привлече вниманието на многу луѓе. Само еден месец по објавувањето на писмото на LinkedIn, го прочитале 7 милиони луѓе! Потенцијалните работодавци наскоро почнаа да се јавуваат, вклучително и компании како Dell, Amazon и Microsoft, кои имаат програми за луѓе од спектарот на аутизам. Родителите на Рајан се многу горди на храброста и чесноста на нивниот син.
Неговата мајка Трејси рече: „Седам во кревет, ги читам сите прекрасни коментари и плачам. Тоа искрено писмо му отвори многу можности“.

Неговиот татко, Роб, додаде: „Рајан е многу способен. Целта е да станеме независни. Тој може да живее во нашиот подрум до крајот на својот живот. Всушност, ние би сакале. Но, јас и Трејси нема да живееме вечно, а тој треба да може да биде целосно независен. Ние сме внимателни оптимисти “. Тој исто така нагласи дека писмото е првиот чекор кон иднината на нивниот син.

Трејси, исто така, се надева дека писмото на нејзиниот син ќе им помогне на другите луѓе со аутизам.Таа заклучи: „Тоа писмо е сурово. Прекрасно е и на сите им треба шанса“.