Многумина мислат дека пејачите се родени слепи: Еве како браќата Саша и Дејан Матиќ го изгубиле видот

Од време на време во медиумите може да се слушнат прашања од водители упатени до соговорникот за кој, се чини, воопшто не знаат ништо, што значи дека се многу слабо информирани за животот на соговорникот, како и за пресек на неговата кариера“…

Многумина мислат дека браќата пејачи се родени слепи, но тоа не е така. Сè се случило во болницата по нивното раѓање“…

– Браќата пејачи кои заслужено се пробија на сцената и чии имиња на сите им се добро познати, Дејан и Саша Матиќ, се родени на 26 април 1978 година во Дрвар како здрави, но недоносени момчиња кои татко им Зоран мораше да ги стави во инкубатори. и мајката Драгица во загрепското породилиште. Од непознати причини и двете бебиња ослепеле само неколку дена откако биле родени во болница.

Прашањата за ова често се поставуваат во медиумите“…

ТВ водител го прашува Саша Матиќ за неговиот брат близнак Дејан:

Дали е вистина дека поради него не сака да го оперира окото, иако знае дека после тоа ќе може да гледа, бидејќи, како што изјави, тоа не е случај со Саша“

Но на сето тоа доби одговор дека за тоа нема прашање“… Очигледно е дека водителот не бил доволно информиран за животната приказна на браќата Матиќ, што е многу тажно. Двајцата, две мали браќа близнаци, биле во инкубаторот и тогаш невниманието на медицинската сестра резултирало со нивно слепило, а бебињата се родени нормални со извонреден вид.