Многу едноставна задача, но многу луѓе неможат да ја решат – Дали го знаете точното решение?

Од време на време на социјалните мрежи се појавува нова задача која ни задава главоболка.

Сега една многу едноставна задача, која на својата Фејсбук страница ја објави порталот Bright Side, ги раскара луѓето, кои се расправаат чиј одговор е точен.

Вака изгледа задачата, а некои тврдат дека точниот одговор е 7, други велат 1:

Порталот Bright Side тврди дека повеќето не можат правилно да ја решат оваа задача, што, судејќи според коментарите под објавата, е точно. Ако не сте сигурни кое е решението, претпоставувам дека треба да ја запомните низата математички операции што ги учевме во училиште – множи, дели, собира, одзема.

Доколку сепак не успеавте да го пронајдете точното решение , а тоа е седум, погледнете го видеото за детално објаснување: