Многу минувачи му помогнаа на изгубеното девојче, но кога таа се пресоблече…се се смени!

Многу луѓе се невидливи во нашето општество и за жал, многу луѓе се навикнаа на тој факт. Овој социјален експеримент беше спроведен на улиците на Тбилиси, главниот град на Грузија, во организација на УНИЦЕФ, а во еден момент девојката беше убаво облечена, а во следниот изгледаше како бездомник.

Што мислите, како луѓето реагираа во еден момент, а како во друг момент?

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: