Момчето беше единственото преживеано во авионската несреќа, а сцената на местото на несреќата ги расплака спасувачите

Момчето е единственото во семејството кое ја преживеало авионската несреќа, а сцената која спасувачите ја пронашле на местото на несреќата ги расплакала. Мајката Мајерли Дијаз Рохас, нејзиниот сопруг Фабио Грандас и дадилката Нурис Маза се качија на авион од Санта Марта за Гвајмарал. Фабио, кој исто така бил лекар, управувал со авионот. Неколку часа подоцна се случи несреќа.

Кога спасувачките тимови го нашле местото каде се урнал авионот, не можеле да им веруваат на своите очи. Бејби Мартин, синот на споменатото семејство, е единствениот преживеан во авионската несреќа. Но, она што ги расплака сите е тоа што Мартин е пронајден заштитен од телото на неговата почината мајка. Таа го заштитила, ги обвила рацете околу него и се жртвувала за својот син.

Моментот на падот на авионот секако бил крајно шокантен за сите во авионот. Иако е неверојатно што бебето преживеало и покрај тешкиот пад, неговите родители секако, на рајот, биле пресреќни. Нивниот син сепак преживеал. Според извештајот, се уште не е јасно зошто се урнал авионот. Но, Фабио успеа да испрати предупредување пред да паднат. При првиот преглед не се констатирани технички потешкотии.

Мартин ќе порасне без родители
Мартин и неговите двајца браќа и сестри ќе пораснат без родители, но Господ сигурно ќе ги заштити. Да се ​​помолиме за сите живи членови на тоа семејство, а Господ да им даде вечен одмор на покојниците.