Момчето ги насмеа сите со својот состав: Училиштето е најлошото нешто што можело да ми се случи во животот

Дете на почетокот на октомври го насмеа цел Балкан бидејќи му беше дадена писмена задача на тема „Мојот живот, мојата приказна“, а неговата животна приказна ги насмеа сите што ја прочитаа задачата. Детето сведочеше дека е седмо дете во семејството, и дека му го дале името Дајо „по неговиот дедо“.

„Поради тоа име станав миленик на татко ми уште од мали нозе. Го сакав спортот, па ме запишаа во кошарка“, напиша малиот во тимот. Меѓутоа, тогаш „почнаа маките“.

„Тој ден требаше да дојди, училиштето почна. Кога тргнав на училиште бев многу среќен и мислев дека училиштето е забавно. Но, од час до час, сфатив дека училиштето е најлошото нешто што може да ми се случи во животот. И оттогаш, секој ден кога сум на училиште, се чувствувам како да сум во затвор“, беше чесно мало момче.

Неговата задача, која беше оценета со три поради бројни правописни грешки, привлече големо внимание на Интернет. „Детето добро кажува“, „Овој дух треба да се негува, а училиштето какво што е, исто со стотици години, одамна е надминато, само што изгледа никому не му доликува да го смени системот“. се вели во коментарите.

Имаше и такви кои велеа дека сочувствуваат со детето, и дека се „затвореници“ во истиот затвор, но му рекоа дека без тој затвор нема пристоен живот.