Момчето е родено без екстремитети, но неговата баба му кажала нешто што го обликувало до крајот на неговиот живот

Момчето Крис е родено без екстремитети, но неговата баба му кажала нешто симпатично што го обликувало до крајот на животот. Земјоделството е една од физички најтешките занимања. Иако полињата во Априкот Ленс виделе многу добри раце, ниту една не е како оние на Крис Кох.

Крис е роден без нозе и раце, не знае да вози и има потреба од 400% повеќе енергија за да ги извршува задачите кои се вообичаени за другите, како што е миењето заби. Но, без разлика, тој е земјоделец цел живот.

Крис е роден како здраво бебе без разлика на неговите екстремитети. Неколку часа по неговото раѓање и без двоумење, неговата баба упадна во смешна изјава нагласувајќи дека неговиот татко (Брус) никогаш не завршил ништо што го започнал.

Веселиот и позитивен став на баба придонесе за тоа дека на Крис му беше „релативно лесно“ да порасне без раце и нозе.

Крис пораснал возејќи трактори на семејна фарма во Алберта, Канада. Самиот решил да вози трактори кога имал 9 години. Неговите родители му дадоа речиси целосна независност и тој одлучи да не ги носи протезите за екстремитетите на училиште.