Момчето се вратило од школо со линии од налив на раката – Кога таткото ја дознал језивата тајна на цртежот, настанала драма (ФОТО)

Неговата објава сега се споделува на социјалните мрежи, а слични искуства споделуваат и други родители. Татко на средношколец на социјалните мрежи сподели фотографија од раката на својот син покриена во редови. На прв поглед, на безопасната слика се гледаат линиите кои сугерираат дека детето нешто изброило.

Меѓутоа, кога таткото Метју Берд од Лондон од својот син дознал што всушност значи тоа, се замрзнал. Имено, неговиот син со хемиско пенкало напишал на раката колку пати бил малтретиран тој ден во своето училиште, вербално или физички. Откако таткото дошол од полиција каде го пријавил целиот случај, ја објавил оваа фотографија на Твитер и напишал:

Син ми е во средно нешто повеќе од една недела. Овде направи евиденција колку пати бил малтретиран, вербално или физички, во текот на тој ден. Вкупно 21 пати. Тоа е срцепарателно. Училиштата построго да се однесуваат кон насилниците, нивните родители да бидат казнети!
Неговата објава сега се споделува на социјалните мрежи, а слични искуства споделуваат и други родители.

Го преживеав истото. Ако можам да ве утешам, ќе ви кажам дека со текот на времето станува полесно“, додека една наставничка напишала „Јас сум наставник на Мет и кога работев во училиштата не би верувале колку често тоа се случува.