Момчето се разбудило во 3 часот наутро а мајката видела нешто убаво на мониторот

18-месечното момче се разбудило во 3 часот наутро и она што неговата мајка го видела на мониторот е навистина прекрасно. Повеќето родители денес користат монитори за бебиња за да се уверат дека нивното дете спие и стои на своето место за време на игра и навечер. Исто така, мајките можат преку мониторот да знаат дали треба да станат и да одат да го проверат своето бебе во текот на ноќта.

36-годишната мајка на шест деца, Глорија Мекинтош од Охајо, го користела својот монитор за да провери дали нејзиниот 18-месечен син Грејсон сам ќе заспие откако ќе се разбуди ноќе. Но, кога погледна во мониторот, беше сведок на нешто навистина прекрасно.

Мајката ја проверила камерата дали ќе заспие
Таа сподели: „Слушнав како се меша, па ја проверив камерата да видам дали ќе заспие. Но, го видов неговиот брат како прави нешто полно со љубов“. „Мејсон (10) влезе во собата на бебето, го запали светлото, го зеде Грејсон и си играше со него. Му го избриша носот, му прочита книга, па дури и легна со него. Тој остана покрај него речиси 30 минути обидувајќи се да го заспие“, напиша мајката покрај видеото кое го објави на социјалните мрежи.

Таа продолжи: „Конечно отидов во собата и го зедов Грејсон. Го прашав Мејсон зошто не дојде веднаш по мене. Тој рече дека сака да се одморам бидејќи бев уморен тој ден. Иако грижата за децата не е негова одговорност, фактот што тој разбра дека му треба на брат му и дека виде дека сум многу уморен тој ден е неверојатно и прекрасно“.

Постариот брат е подготвен да му стане во 3 часот навечер
Мејсон покажа дека навистина се грижи за својот брат бидејќи е подготвен да стане за него во 3 часот наутро.

Глорија додаде: „Сигурен сум дека Мејсон беше уморен и нервозен. Се разбудил во 3 часот наутро. Но, тој е секогаш добра личност како што беше таа вечер. Тој е тука за нас. Се смеев цело време. Љубовта што ја чувствува кон Грејсон е неискажлива. Не можам да објаснам со зборови“.

@gloriaangelou @lighteyemason ♬ Surrender – Natalie Taylor