Момчето спиело на улица и тогаш се појавило куче кое му го променило животот

Многу често животот е многу стресен и многу брзо ги забораваме сите среќни работи што ги имаме. Некои работи ги земаме здраво за готово, како покрив над главата и топол кревет во кој можеме да спиеме.

Сите ние имаме пријатели, семејство или дури и домашни миленици на кои сме среќни и многу ги сакаме. Имаме и храна, за да можеме мирно да спиеме во текот на ноќта. Дури и без одредени луксузи, имаме многу повеќе во нашите животи од некои. Многу луѓе се борат да преживеат на најдобар начин што можат. За жал, некои од овие луѓе се и деца. Многу е тажно, знаејќи дека тие невини души не заслужиле да останат без храна и засолниште.

Ромел Квеменалес живее на улиците на Кезон Сити на Филипините. Марија Кабс, фотограф, го запознала и направила неколку фотографии од него. Тој рече дека неговите родители се разведени и дека тој го напуштил училиштето во второ одделение. Тој исто така објасни дека има сестра во друг град и дека ја посетува секогаш кога има пари за тоа.

Тој и го покажал и својот најдобар пријател, кучето Бадгија. Нема што да сподели со него освен љубов, а Бадги не бара ништо повеќе од тоа. И во тешки времиња, Ромел може да му каже што има на својот пријател, а јасно е дека тие имаат многу посебно пријателство.

Погледнете ја нивната приказна во ова видео и споделете ја со вашите пријатели: