Момчето ја купило сликата за само 2 долари, а експерт подоцна му кажал колку всушност вреди

Некои луѓе мислат дека е лесно да се стане претприемач овие денови поради постоењето на интернет. Сепак, сè уште има луѓе кои ги заработуваат своите пари на традиционални начини. Еден од тие начини е да посетите аукции.

Во интересен пресврт на настаните, едно момче веќе неколку години купува работи на аукции, а неодамна купи слика за само неколку долари. Тој реши да побара совет од Дејвид Вајс во популарното ТВ шоу „Antiques Roadshow“.

Момчето објаснило како го добил на аукција и дека мислел дека се работи за работа со акварели, но дека не е сосема сигурен. Дејвид ја потврдил својата претпоставка и рекол дека навистина се работи за водени бои.

Додека момчето седеше спроти Дејвид, тие разговараа за тоа од каде има мотивација да ги купува и продава работите што ги наоѓа на аукции. Тогаш момчето му постави големо прашање – која е вредноста на сликата. Таа не беше ни блиску до она што тој го мислеше!

Погледнете го ова видео и дознајте колку всушност вреди оваа слика: