Момчето (8) започнало сопствен бизнис за да му направи дом на семејството

Возбудлива приказна се случила среде пандемија и раскажува приказна за момче кое започнало сопствен бизнис за да му помогне на своето семејство. На почетокот на 2020 година, мајката на осумгодишниот Арон Морено ја загуби работата поради пандемија на коронавирус. Финансиската состојба на семејството во Лос Анџелес не изгледала добро.

Така, во 2018 година, неговата постара сестра била испратена во Мексико да живее со баба и дедо, бидејќи неговата мајка немала пари да се издржува. Гледајќи ја маката на својата невработена мајка и копнежот по својата сестра, Арон решил да започне сопствен бизнис за да му помогне на семејството. Момчето почнало да купува растенија на големо за препродажба во различни делови на градот. И бизнисот успеа!

Луѓето почнаа да ја поддржуваат работата на момчето и резултатите дојдоа. Така настана „Ароновата градина“. Всушност, деловниот профил е веќе успешен на Инстаграм , а фотографиите покажуваат колку малиот Арон е претприемнички и амбициозен. „Луѓето нè поддржуваат со тоа што купуваат растенија, не следат, ни оставаат добри коментари и ни кажуваат добри работи за напредок. Тоа ни треба“, рекла мајката на момчето.

Еден пријател на семејството на претприемничкото момче бил трогнат од потфатот на Арон и поставил страница за собирање донации преку Интернет. Со парите од донации и продажба на растенија, семејството купило нова куќа, автомобил и го опремила новиот дом со мебел. „Му се восхитувам на мојот син за сè што можеше да направи, а јас не го направив тоа како мајка. Тој е човекот во куќата“, рече мајката на Арон.