Момче болно од леукемија ја запроси медицинската сестра која го лекуваше (ВИДЕО)

На петгодишниот Гидеон Робинсон минатата година му беше дијагностицирана акутна лимфобластична леукемија и прво помина 11 дена на лекување во Детската болница во Сан Диего. Во тој период, заедно со семејството, негова најголема поддршка била медицинската сестра Сара која се грижела за него, пишува Telegram .

Три месеци по првичната дијагноза, Гидеон донел одлука која го променила животот. Решил да ја замоли својата омилена медицинска сестра, која ја нарекува Висока Сара, да се омажи за него.

Во една прилика едно момче ја прашало дали е мажена, на што таа му рекла дека не е, но дека би сакала да се омажи еден ден. Потоа на шега му рекла дека треба да ја запроси.

После тоа момчето решило да го оствари тоа. Од пластични болнички цевки направил круг во облик на прстен, кој го украсил со виолетова мушка.

Клекнувајќи пред медицинската сестра,

тој ја известил мајка си за својот план, која била трогната од неговиот гест.

„Мислев дека е премногу сладок. Сестра Сара е многу важна во неговиот и нашиот живот.

Таа се грижеше за мојот син од првата средба во болница, му помогна во најтешките моменти, но и целото семејство кое се бореше со болеста“, изјави Соси Робинсон.

И така, при една посета на болницата, момчето решило да ја запроси својата медицинска сестра. Тој клекна и ја отвори виолетовата кутија во која се наоѓаше вереничкиот прстен и ја праша дали ќе се омажи за него. Сестра Сара, трогната од неговиот гест, го прифатила предлогот и му рекла дека тој би можел да и биде сопруг од болницата.

Сите оние кои беа сведоци на сцената не можеа да ги задржат солзите и се гордеат со Гидеон, кој во изминатите месеци на сите им покажа колку е храбро момче.