Момче и девојка изеле 12 ХАМБУРГЕРИ за 10 минути: Кога им стигнала СМЕТКАТА, настанала драма

Полицијата објави снимка од безбедносните камери на кои граѓаните можат да ја видат најалчната и најлакомната двојка во Британија. Мажот и жената за кратко време изеле 12 хамбургери, но наводно одбиле да ги платат Парот побарал да учествува во предизвикот за храна „Bite Me Burger“, во кој ресторанот им нуди на клиентите можност да пробаат и да изедат десетина хамбургери за шест минути. Доколку успее, клиентите ќе добијат бесплатна храна.

Но, вработените во ресторанот Марлборо објасниле дека предизвикот мора да се резервира однапред, а мажот и жената не го направиле тоа. Полицијата во Марлборо сега објави снимки од видео надзор на маж и жена за кои се надеваат дека ќе разговараат за инцидентот од 5 февруари, кој се третира на исто ниво како кражба.

Сајмон Ветон, сопственик на ресторанот на улицата Кингсбери, изјавил дека гостите му должат 174 фунти. Ние нудиме нешто што се нарекува предизвик за плескавица, а тоа е дека ако можете да изедете 12 хамбургери за шест минути, тогаш не ја плаќате сметката. Но, за да учествувате во предизвикот со хамбургери, треба однапред да се договорите затоа што треба да бидеме информирани и подготвени за сето тоа правилно да го темпираме – изјави Ветон.

Тој додаде дека дошле маж и жена и рекле дека сакаат да учествуваат во предизвикот, кој не бил возможен поради недостаток на работници таа вечер.

Сигурно инсистираа да нарачаат 12 хамбургери, кои конечно им ги дозволивме, но под услов да ја платат сметката, што не сакаа да го направат тоа- изјави Ветон.