Момче кое се молело за свое братче или сестриче го дочекало најбав поклон под елката

Момчето долго се молеше за својот брат и сестра, а родителите ја исполнија таа желба кога го пречека новороденчето под елката. На сите ни е позната вечната борба на браќата и сестрите. Филмовите и сериите се полни со тоа – браќата и сестрите не се согласуваат, се борат за вниманието на нивните родители и секогаш сакаат да бидат подобри еден од друг. Постарите деца главно не сакаат да се дружат со помалиот брат или сестра. Секако, како што растат, главно се помируваат и одлично се сложуваат.

Но, она што е точно за многу деца не важи за 10-годишниот Овин. Тој им се молел на родителите за братче или сестриче, па дури и го додал тоа како божиќна желба. Овин очигледно беше многу добро момче бидејќи неговата желба се исполни. Родителите на Овин, Стејси и Адам Линдзи отсекогаш сакале најмалку две деца. Стејси, која пораснала во семејство од 14 браќа и сестри, сметала дека е многу важно нејзиниот син да расте во слична средина.

Во приказната што ја објави таа објаснува како седум години се обидувале да зачнат уште едно дете, но безуспешно. По 5 спонтани абортуси и две неуспешни вештачко оплодување, парот размислувал за посвојување. Отишле на курс каде сфатиле дека ќе им биде многу тешко да го вратат детето што го посвоиле доколку се поврзат со него. Решиле да не станат згрижувачки родители. Тешко падна на Овин кој се надеваше дека ќе има брат или сестра.

Потоа дојде денот кога Стејси и Адам запознаа млада жена, Кендра, која сакаше да го даде своето дете на посвојување. Кендра решила да се откаже од бебето веднаш штом ќе се роди. Тие беа многу среќни со веста, но ја држеа подалеку од Овин бидејќи сè уште имаше шанса Кендра да се премисли. Поминаа месеци, а на 6 декември Кендра роди прекрасно и здраво девојче по име Нејли. Конечно, 8.12 Кенда му даде дозвола на парот да ја однесе Нејли дома со нив.

Родителите возбудени подготвија божиќно изненадување за Овин. Бебето го завиткале во топли ќебиња и го ставиле под елката, како совршен подарок каков што беше. Потоа чекаа Овин да дојде дома и да го добие подарокот што толку многу го посакуваше.

Кога конечно го виде својот подарок, тоа беше момент кој никој од нив никогаш нема да го заборави. Неговата реакција беше навистина прекрасна.