Момче поканил КОМШИВКА (89) да живее со него: ЌЕ СЕ ИЗНЕНАДИТЕ кога ќе слушнете која е главната ПРИЧИНА! (ВИДЕО)

Момче поканил СОСЕД (89) да живее со него: ЌЕ СЕ ИЗНЕНАДИТЕ кога ќе слушнете која е главната ПРИЧИНА! (ВИДЕО)

Една од најтрогателните и апсолутно уникатни приказни се случи пред неколку години

Тој беше маж со полна сила, а таа жена на работ на смртта. До еден момент беа потполни странци, а потоа станаа неразделно дуо.

Крис ја покани да живее со него, а таа неволно прифати.

– Единствената друга опција беше да одам во институција. Едноставно не можев да му го направам тоа на некој како мојата баба – изјави Крис.

Норма имаше 89 години кога нејзиното здравје се влоши и Крис се вклучи за да ја понуди својата помош и нега. Поради повеќе здравствени компликации, како и леукемија, почнале да се натрупуваат и нејзините медицински трошоци. Така Крис постави „GoFundMe“ за Норма и донациите почнаа да се слеваат.

Кога состојбата и се влошила извесно време поминала на Клиниката за рехабилитација. Нејзиното срце не можеше да издржи, а Крис му кажа на светот.

– Со тешко срце ја споделувам веста дека рано утрово светот загуби една навистина инспиративна, убава жена. Норма сега мирно почива во вечноста и иако можеби повеќе не е физички со нас, нејзиниот дух ќе продолжи да ги исполнува срцата на толку многумина. Можеби трајното наследство на Норма е тоа што нејзината приказна му помогна на светот да го види вистинското значење на љубовта. Норма ме потсети дека сите сме создадени да сакаме и дека сите сакаме да бидеме сакани – напишала Крис по нејзината смрт.

Иако има и такви кои веруваат дека Крис ова го направил само за пари и внимание на јавноста, многу странски медиуми ја пренесоа веста и ја објавија како една од најубавите приказни во последните години.

Норма среќна си замина од овој свет, а Крис стекна многу обожаватели.
Погледајте го ова на инстаграм кликни ТУКА