Момче се откажа од божиќните подароци за да ги нахрани бездомниците

Алекс Ховатер, шестгодишно дете од Калифорнија, на целиот свет му покажа колку е големо детското срце. Додека многу негови врсници ги бараа најновите играчки за Божиќ, тој им делеше храна, вода и облека на бездомниците во неговиот роден град.

Се започнало откако видел бездомник како спие под мост. „Имаше сто прашања. Сакаше да знае дали живее таму, што ќе јаде, како ќе се загрее “, вели мајката на Али. Машел Ховатер.

Кога дознал како живеат бездомниците, не се двоумел ниту за момент, туку се откажал од сопствените подароци за да може „да направи нешто за другите“.

Беше, па, се ближи Божиќ и надвор ќе биде студено, па барем дајте му да јаде, вода и јакна да не замрзне“, вели шестгодишното момче со големо срце.

Семејството состави осум пакети и го поврза Алекс за да им ги даде на луѓето што живеат на улица. Мајката го објави видеото на социјалните мрежи со надеж дека ќе ги инспирира другите да им помогнат на оние на кои им е најпотребно.