Момче со аутизам пее песна во супермаркет, луѓето останаа шокирани кога го слушнаа неговиот глас

Додека клиентите шетале низ продавницата, забележале младо момче кое стои сам со одлучен израз на лицето.

Не знаеја дека ќе изведат нешто што никогаш нема да го заборават. Неговото име е Калум Кортни (10) и има аутизам. Но, тој не дозволува ништо во животот да го спречи да пее.

Иако е млад, делува позрело од неговите години и дозволува љубовта кон музиката да владее со неговиот живот.

Кога застана сред супермаркет, беше подготвен на сите да им го покаже својот талент. Немаше микрофон, немаше кој да го објави на сцената, но го искористи јавното место и почна да пее. Овој редок момент ги изненади сите клиенти.

Тие беа воодушевени од неговата самодоверба и талент.

Тој не се воздржа додека пееше песна од Смоки Робинсон. Со рацете во џебот стоеше и даде се од себе. Неговиот настап заврши на интернет.

Неговата храброст да излезе од својата комфорна зона донесе многу добро.

Неговиот талент може да му донесе соодветен албум еден ден, но тој е задоволен со она што го има. На многумина им го разубави денот со својот настап.

Ќе ве остави без здив кога ќе го гледате неговиот настап. Погледнете го видеото на Калум како ја пее „Who’s Lovin’ You!“: