МОМЧЕ ТУРНА ДЕВОЈЧЕ ОД ЛИЗГАЛКА ВО ПАРК: Реакцијата на мајката доби аплауз на Интернет!

Карен Алперт беше мажена и имаше син. Таа била зафатена со неговиот пријател кој плачел и не видел што се случува од другата страна на паркот во близина на тобоганот.

Нејзиниот син се обидувал да се качи на тобоганот кога непозната жена почнала да разговара со него со повишен глас. Карен и одговори со отворено писмо на нејзиниот блог.

Пораката беше прилично изненадувачка:

„Почитувана непозната жена која денеска го дисциплинираше моето дете во паркот,

Да расчистиме нешто. Значи, денес вашата ќерка се обидуваше да се спушти на тобоганот? Добро, разбирам. А и моето дете се обидуваше? Едноставно. Сега, бидејќи вашата ќерка е аматер во ова и и требаше вечно да се искачи, а понекогаш и застануваше на половина пат низ искачувањето, мојот син немаше друг избор освен да ја помине, а понекогаш и да ја турка, а таа паѓаше и беше емотивна и почна да плаче? Хммм. Добро.

Сега, пред да почнам, само сакам да кажам дека знам дека требаше да бидам таму кога се случуваше ова, но за жал бев од другата страна на паркот со мојот друг расплакан син. Па не, не бев таму, но дали тоа ти дава право да го дисциплинираш мојот син? Дали тоа ти дава право да го кренеш гласот кон него и да му кажеш да престане? Дали тоа ти дава право да се однесуваш како одговорниот кога станува збор за МОЕТО дете?

Тоа! Ви дава право!

Не успеав да ви го кажам ова денес, но ВИ БЛАГОДАРАМ. Кога моето дете се однесува ужасно, а јас не сум наоколу од која било причина, имате моја дозвола да му кажете да престане! Не велам дека имаш право да го допираш на било кој начин или неконтролирано да му викаш (само јас можам), но те молам имај слобода да му кажеш да престане да биде таков и да си го чека редот. Или ако оди наопаку на тобоганот. Или ако фрла камења. Или ако каже лоши зборови. Или ако се однесува како насилник. Или направи нешто што некого нервира.

Затоа што и покрај тоа што можеби не сте негов родител, вие сте возрасен. Тоа значи дека сте попаметни од него. Претпоставувам дека има родители кои би биле бесни затоа што некој странец им го крена гласот на нивното дете, но јас не!

Жал ми е што не бев таму за да ја работам мојата работа и ви благодарам што го направивте тоа во мое име.

Со почит,

Мајката на „тоа“ момче.

Се сомневаме дека жената во паркот, која и да била, очекувала да го добие ова писмо. Сепак, веќе е споделена повеќе од 300.000 пати.