Момче (4) скокнало во базенот за да ја спаси помалата сестра

4-годишно момче е вистински херој откако скокна во базен за да ја спаси својата помала сестра од давење. 2-годишната Енди скокнала во базенот без никој да види, но за среќа нејзиниот постар брат Греј бил тука да помогне.

Греј и Енди Фостер се брат и сестра и најдобри пријатели. Чудо се случи на денот кога влегоа во базенот без никој да ги забележи. „Таа пливаше како кученце. Ја фатив за стомакот. Се обидов да ја земам за да може да дише“, изјави сега 5-годишната Греј.

На прашањето кој и помогнал, Енди одговори: „Греј. Тој ме спаси“. „Енди дојде до мене и рече дека паднала во базенот. Таа беше целосно влажна. Го погледнав Греј и тој беше целосно влажен. Потоа ме фати паника“, рече мајка ми, „Се обидов толку пати да разберам како сè се случи толку брзо бидејќи тие беа со мене пред пет минути“.

Лора Форестер се всели во нова куќа и беше многу внимателна со базенот: „Поставивме заштитна ограда и децата знаеја дека не смеат сами да се приближат до базенот. Ставивме и предупредувачки звук на вратата“, рече таа.

Но, сепак се случи незамисливото: „Греј е херој“. Мислам дека Бог е благодарен што Греј можеше така да реагира. Мислам дека тој беше со нив тој ден. Тоа е единственото нешто што има смисла бидејќи сето ова е неверојатно“, рече Форестер.