Момче (5) спасило 12 членови на семејството од пожар

Храбро 5-годишно момче ги спаси сите 12 членови на семејството од куќата зафатена во пламен. Беше изгорена до темел. Беше три часот наутро. Семејство од 13 членови – седум возрасни и шест деца – спиеле во нивната двокатна зграда во Чикаго.

Се беше тивко додека не избувна пожар во близина на гаражата. Огнот брзо се проширил низ тремот и набрзо целиот нивен дом бил опожарен. Беше изгорено до темел. Сè што поседуваше семејството исчезна.

Но, сите во домот преживеаја. Всушност, тие имаа доволно време да избегаат и ги гледаа пожарникарите како го гаснат пожарот.

Главниот јунак на приказната е 5-годишниот Џејден Еспиноза, кој таа вечер бил кај неговата тетка – куќата која била зафатена во пожар. Во моментот на пожарот неговите родители биле во нивната куќа и веднаш штом дознале за пожарот истрчале кај синот – а потоа слушнале дека тој е вистински херој кој спасил многу луѓе.

Излезе дека Џејден бил единствениот буден во моментот на пожарот. Наводно, алармот не се вклучил, но момчето поминало доволно тренинзи на училиште и гледало доволно видео игри за планирање бегство што успеало да го направи кога сите други заспале…

И што направил? Погледнете го видеото…