Момче (7) еден час пливало за да стигни до брегот: Тропнало на првата врата и луѓето не можеле да поверуваат што слушнаат

Седумгодишното момче од Флорида се соочувало со најголемата битка во животот кога морало да плива цел час во бурнa вода за да стигне до брегот. Чејс, неговата четиригодишна сестра и татко ловеле риби на реката. Тогаш Чејс и сестрата Абигејл излегоа да пливаат, иако брановите беа силни. Тие пливаа со закотвениот чамец на нивниот татко на Св. Џонс во Џексонвил, Флорида. Но, додека двете деца уживале во водата, Абигејл била фатена во силна струја.

Нивниот татко Стивен Пост скокнал во водата за да ги спаси и му рекол на Чејс да доплива до брегот додека се обидувал да стигне до Абигејл која имала појас за спасување. Чејс потоа започна долго пливање од 1 милја до копното. Тој пливаше околу еден час. Кога стигнал до брегот, рекол дека истрчал до најблискиот дом и тропнал на нивната врата. Тие повикале 911 и донеле спасувачки екипи во водата.

Чејс и сестрата Абигејл излегоа да пливаат, но брановите беа премногу силни „По Божја милост ние сме тука“ Чејс и отец Стивен не требало да носат појас за спасување. Само деца на возраст од 6 години и помали мора да го носат на брод долг 26 стапки или помалку. Отец Стивен рече: „Тука сме. По Божја милост ние сме тука. Малиот човек стигна до брегот и доби помош, а тоа ни ги спаси животите“.

Запрашан како станал толку вешт пливач, Чејс искрено рекол: „Немам поим“.
Погледнете повеќе за овој настан во видеото подолу.