МОРАВ ДА ГО ПРОВЕРЕМ ТЕЛЕФОН НА МАЖОТ: НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ ШТО НА КРАЈОТ ЈА СНАЈДЕ ОВАА ЖЕНА!

На интернет се појави исповедта на едната сопруга која прво воодушеви многумина, а потоа налути некои, а некои дури и насмеа поради иронијата на целата приказна.

„Инаку не сум љубоморна, но една вечер ѓаволот не ми даде мир и кога мојот сопруг заспа, решив да му го проверам телефонот. Немаше ништо сомнително во пораките и на социјалните мрежи, па отидов на списокот со повици.

Таму најдов три „сомнителни“, често избрани контакти.

Едниот беше „најнежниот допир“, другиот „слатки солзи“, а третиот „жената од моите соништа“.

Во еден момент полудев и почнав да размислувам со колку од нив ме изневерува мојот сопруг. Клапата падна врз мене и отидов во бањата веднаш да ги свртам сите три броја.

Прво се свртев кон „најнежниот допир“. Мајка му одговорила. Паднав на земја од срам и ветив дека ќе и кажам зошто и се јавив. Почнав да се прашувам дали ќе се засрамам пред некој друг член од семејството, но не ми падна на памет кои се тие „слатки солзи“, по ѓаволите. Сепак, се свртев и се јави неговата десетгодишна сестра.

Сега бев сигурна дека сум „жената од соништата“ и така беше – кога се свртев, ми заѕвони телефонот.

Во исто време, бев горда што мојот сопруг беше толку прекрасен кон нас тројцата и воодушевен од начинот на кој не доживува, а во исто време сакав да умрам од срам што паднав на толку ниски гранки. Му кажав на маж ми што направив, а тој слатко се насмеа. Сè уште се срамев, па решив да се откупам и да му купам подарок на мојот сопруг. Дадов половина од моите заштеди за неговиот нов часовник и не ми беше жал.

Кога дознале што се случило, по долго смеење и мајката и сестрата решиле да му дадат нешто. Неговата мајка му дала поголема сума на пари, а неговата сестра му помогнала да купи нов мотор.

Мојот сопруг беше навистина изненаден и среќен за подарокот, но тоа не беше реакцијата што ја очекував – наместо смеа и бакнежи, добивме ненадејни солзи и прашања зошто тој заслужил толку многу да го сакаме.

Не помина ниту половина година, мојот сопруг си замина од дома. Токму кога одеднаш „електричарот на Алекс“ почна да му се јавува на секој час… На тој мотор што му помагаше да го купи сестра му, со парите што му ги даде мајка му и часовникот на раката што му го купив…“