МОЈАТА ЖЕНА НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ПРЕД МАЈКА МИ, НИКОГАШ: Ги подели луѓето со размислувања, а со својата изјава ги шокираше сите, дали е можно?

Во една исповед, мажот го искажал своето мислење за односот со сопругата и мајката, откривајќи дека „жени има три милијарди, но мајката е само една“. На веб-страница на која се објавуваат различни признанија, еден маж го споделил своето мислење на темата за врската со мајка му и неговата девојка и на тој начин предизвикал лавина коментари:

Дали јас како маж морам да се откажам од мајка ми кога ќе се оженам? Дали стигнавме толку далеку? Дека веќе не смеам да контактирам со мајка ми, ниту да и одговарам кога ќе ми се јави. Тоа е она што жените би го сакале? Дека мажите се одрекуваат од своите роднини, особено од нивните мајки иако редовно комуницирале со своите мајки. Велат, свекрвите се мешаат во бракот. Навистина? Каква феминистичка пропаганда!

Не се сомневам дека има некои свекрви што се мешаат, но има и свекрви што се златни. Ниту сите свекрви се лоши, ниту сите свекрви се златни. И тука веднаш се напаѓаат свекрвите. Повеќето свекрви не се мешаат во бракот на синот. Но, проблемот е што на жените им пречи дури и кога нешто ќе им се каже со добра намера, без никаква лоша намера. Што, не можеш ништо да им кажеш на жените? Што мислиш ти, дека си безгрешен и дека знаеш се? Штом ќе им кажете нешто, тие се лутат и зборуваат како некој им се меша во бракот.

Вашата работа не е добра за вас, драги жени. Не постои таква жена која би ме натерала да се откажам од мајка ми. Жени има три милијарди, но има само една мајка – напишал овој човек, а потоа следеле коментарите: Мајката мора да знае за границата, никој не бара од тебе да се откажеш од мајка ти, но да не дозволиш да се меша во твојот брак. Ја имаш секоја жена која нема да трпи да биде нечија робинка и боксерска вреќа.

Добро е кога е нормално да бараш од жените да се откажат од презимето на нивното вистинско потекло, често од нивниот град, земја, да не зборуваме за религија и други ситуации… а не можат да и постават граници на мајка ти, буу. , бу. Само ќе кажам дека во нормално семејство и со нормални луѓе се е можно. Ако секој има свој живот, правилни ставови и знае каде припаѓа, таму нема зима. Се разбира, не мислам на авторот.

Секако дека не треба да се откажувате од родителите, но некои од вас го преувеличуваат односот со мајката. Бев со еден дечко чија мајка е центарот на неговиот свет. Само мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо. Не може да оди во град, мора да ја вози мајка му до продавница, мора да си оди дома за да не биде мајка му сама. За најбанални работи, мама прво треба да го каже своето мислење. Кога ќе размислам, мислам дека и мама знаеше за нашиот сексуален живот. Не е реткост маж над 30 години да има болна врска со мајка си, се почесто слушам за такви случаи.

Не вреди. Се, од крајност до крајност, затоа веќе не сакам никој во мојот живот. Тие се или папучари или шовинисти. Средината на никаде. Затоа не се ни омажив. Мајка ти нема да раѓа деца. Мама е мама и треба да помага, ако се бара, но да не си го залепува носот кај што не му е местото.

Што мислите за ова, дали мажот е во право или малку претерува со оваа „мамичка приказна“?