Му дала пари на бездомник кој исчезнал – по неколку години тој се појавил

Кога Џена Номели првпат го запозна Вил Левенс, тој копаше низ контејнер.

Кога го прашала зошто е на улица, тој ја споделил својата тажна приказна со неа.

„Тој рече дека неговата сопруга ненадејно починала и поради неговата тага еднаш пробал хероин – и станал зависник“, рече Џена, „Резултатот беше губење на работата и неговиот дом“.

Тогаш Џина и Вил станаа пријатели. Тие често разговараа, споделуваа приказни и совети.

Џина навистина сакаше Вил да почне да напредува.

Во знак на добрина му подари јакна и чизми како и 7 долари – сакаше барем малку да му помогне. Но, нејзиното мало дело го промени целиот живот на Вил.

Кога му ги дала парите го замолила да не ги троши на дрога. Но, еден ден Вил едноставно исчезна.

„Со текот на годините се прашував што се случи со него“, рече Џена, „се прашував дали тој сè уште е жив“.

Но, еден ден, по неколку години, Џена го добила одговорот на прашањата за Вил.

Џина била на бензинската пумпа, отишла во бањата, а кога излегла, во продавницата ја чекал Вил Левенс.

„Тој застана со солзи во очите и ме праша дали се сеќавам на него“, рече таа. Секако дека се сети на него. Во исто време, таа беше многу воодушевена од неговата промена.