МУ ДАЛ ВЕШТАЧКО ДИШЕЊЕ НА МАЈМУНОТ И МУ ГО СПАСИЛ ЖИВОТОТ: ХЕРОЈСКИОТ ПОТЕГ НА ТАКСИСТ ГО ОБИКОЛИ СВЕТОТ

Таксистот забележал дека глутница кучиња го нападнале мајмунот. Веднаш го запрел возилото и ги избркал кучињата, но мајмунот веќе лежел безживотно на земја.

Мажот отишол чекор подалеку, му пружил прва помош на мајмунот, го притискал неговото срце и му дал вештачко дишење.

Беше упорен да дава прва помош додека мајмунот не дишеше. Овој потег не треба да изненадува бидејќи мајмуните, како кравите, се свети животни во Индија.

– Прва помош научив да пружам пред десетина години, но навистина никогаш не сум пружила. Многу сум среќен што го спасив мајмунот. Не се двоумев да штедам, сакав се да направам само за да го оживеам мајмунот – рекол таксистот Прабу.