Му испратила порака на сопругот кој го изневерувала, а неговиот одговор ја скршил

Откако го изневерила, сопругата по седум месеци му испратила порака на сопругот. Неговиот одговор ја скрши целосно! За многу генерации, мажите во нејзиното семејство ги оставиле жените зад себе. Тоа беше единствениот вид „љубов“ што таа го знаеше; вид кој изневерува, запоставува и напушта. Непотребно е да се каже дека нејзиниот поим за љубовните врски беше искривен.

„Зборот „љубов“ беше прашање на фикција“, признала таа. „Нешто што се случува во бајките. Згора на тоа, таа растеше единаесет пати додека растеше, а овој минлив начин на живот дополнително придонесе за поголема изолација и внатрешна тапост. Поврзувањето со пријателите (особено со мажите) изгледаше премногу невозможно за Кетрин.

На факултет, конечно ги започнала „авантурите“ на одење, но откако била во љубовна врска со маж кој ја малтретирал физички, емоционално и сексуално, нејзиниот изглед се влошил. Кога го запознала својот иден сопруг Пол, човек со Божјо срце, била воодушевена од неговиот цврст и грижлив карактер. „Тој беше првиот човек што го запознав во мојот живот и кој сакав да го следам“, рече Кетрин.

Но, не долго откако започна нивниот брак, тие потиснати чувства и духови од минатото почнаа да се будат. Го напуштила сопругот и започнала прељубничка врска со друг маж. Но, Бог сè уште не е готов со Кетрин. Тој и се покажа на таа скршена жена, која и покажа дека Бог е многу поголем од нејзините сомнежи, непослушност и прељуба.

Тој и покажа што всушност е вистинската љубов. Нејзината прекрасна приказна за покајание погледнете ја во видеото подолу.